
Lacul Albastru
Lacul Albastru este o arie protejată de interes național, ce se află pe versantul sudic al Dealului Minei, la altitudinea de 530m . Are o suprafață de 0,5 hectare, adâncime de 4 metri și o formă aproape circulară. Acest lac este unic datorită originile sale , dar și a chimismului apei și culorii deosebite.
Lacul Albastru s-a format între anii 1919-1920, prin acumularea apei în urma prăbușirii unei galerii miniere sau a unor lucrări de suprafață. A devenit cunoscut datorită culorii sale frumoase și a proprietății de a-și schimba nuanța în funcție de anotimp și a factorilor meteorologici. Prezența în apă a sulfatului de fier crează reflexii de albastru și turcoaz primăvara (aprilie-mai), verde smarald în perioada verii, iar toamna lacul capătă o culoare verde-maroniu. În jurul lacului există o frumoasă pădure de gorun, dar și câteva exemplare de pin care dau un farmec aparte zonei.
Lacul Albastru a primit statutul de rezervație naturală de interes hidro-geologic în anul 1977, iar mai apoi în anul 2020.